Saóri de na volta el brò brusà – Di Cornelio Galas

Oooh no so perché i ghe ciàma brò brusà ma nó ’l deve brusar…

No l’è che dovè brusar padele con quel che ghè dentro. No. Disente che en tempi de crisi l’è envéze qualcòs de bom, che costa poc.
Alora, tolè novanta grami de farina bianca, en bicér de oio del Noss, sal, pever e en litro de acqua: fé voi i conti de quel che ne a spender. Scaldè en de na padela de fer l’oio… steghe drio però, che no ’l fuma anca lù oltre che voi che saré magari… nadi sul pogiol a farve en zigaret.

Alora oio… Quando el frìtega, zò la fina e sbassè la fiama… Entant via de oio de gomet col cuciar de legn… Piam piam… che el se ròsola bem.
Vol dir che el ciapa en color marom scur. No che el brusa… el se ciama brò brusà ma no l’è brusà sul serio… se fa per dir… Oooh no so perché i ghe ciama brò brusà ma nó ’l deve brusar…
Bom, entant fe bolir l’acqua col sal (quant che basta… se de solit la roba la ve pias con en chilo de sal gross, cavoli vossi) e a quel punto dentro la fina quasi brusada (disente così).

En bel frustin e nar de braz… De pu de pu se nò vei forai smargeloti…
Pò zo el péver… e l’è pront.
Ghè vari modi de farlo, coi bìgoi grossi (taiàdi l’è mèio se no fé mèio a far la pasta col ragù), coi fasoi, co altri tipi de pasta.
Ma savré bem voi quel che ve piàs no?